tiistai 26. huhtikuuta 2016

Frillaa ja ruusua


Gugguun innoittamana tein tytöille
yksiväriset frillamekot.
Olkapäälle rypytin tuollaisen frillan
(Frillahelma ja olkapäällä frilla..?)

Alaosaan valikoitui ihana
Pehemiän Babuska rose -kangas turkoosina.
Ruusuissa on erilaisia pinkin sävyjä,
joten tein mekotkin hieman eri värisinä.

Erityisen hyvä mieli ompelussa tulee, 
jos kankaasta ei jää pyörimään 
mitään paloja vaatehuoneen perukoille.
Siispä ompelin loppu palasta vielä 
tällaisen simppelin tunikan,
jonka väritys sopi käyttäjälleen kivasti!Minulla on tapana usein laskeskella 
paljonko valmiille vaatteelle tuli hintaa.
Varsinkin näin kun olen tilannut kangasta tietyn määrän,
tässä tapauksessa metrin.
Ja tästä metristä valmistui tunika, 
kuvissa näkyvät kahdet leggarit 
sekä aiemmin yhdet vauvakoon leggarit.
-1m kangasta 24€ / 4 = 6€ /kpl
En laskeskele lankoja, resoreita ym,
vaan tämä on tällainen karkea hinnan määritys.
Tässä tapauksessa työosuus jätetään huomioimatta.

Itselleni tämä ompelu on kyllä kotiäidin terapiaa,
joka tosin välillä aiheuttaa pientä ressinpoikastakin.
Syystä että kaikkia ideoita ei ehdi toteuttaa.
Vaikkakin täytyy sanoa,
että aika hyvin tytöt antavat minun ommella päivisin.

Aika usein kuulen kysymyksen,
että missä välissä ehdin ommella.
Siinä sivussa... 
No ei nyt aivan,
ehkä paremmin voisi sanoa että joka välissä vähän.
Sanotaan että kaikilla riittää aikaa siihen, 
mitä haluaa tehdä. 
Ympärille kun katsoo niin kyllähän sen huomaa, 
että emäntä on taas ommellut.
Päivän ompelu aiheuttaa kahden päivän siivouksen, 
kunnes ollaan taas tasapainossa.
Yöllä ompelu taas kiukuttaa aamutuimaan..
Mikä se sitten olisi paras..

Mistä Sinä nipistät ajan omiin kivoihin tekemisiin? :)

13 kommenttia:

 1. Joka välissä ,vastaan minä aina ihmettelyihi. Tehokas ajankäyttö on toinen avain...kun on pakko olla keittiössä vahtimassa kattiloita,voi samalla piirtää kaavoja...kun odottaa silitysraudan kuumenemista,kerkii samalla viikata puoli koneellista pyykkiä ja säästyneen ajan käyttää ompelemiseen :D Kummasti sitä saa kotihommat reippaasti tehtyä,jos tiedossa on ompelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin minäkin teen. Pitää olla tehokas! :D

   Poista
  2. Sama homma täällä, jokainen pieni rakonen pitää käyttää hyödyksi :D

   Poista
  3. Juurikin näin! Äkkiä pakollinen kotihomma ja palkaksi ompelua. Ruokaalaittaessa samalla nopea astianpesukoneen tyhjennys ja keittiön siivous.. :)

   Poista
 2. Ai nii ja piti vielä edelliseen lisätä,että kun "hommaa /tekee/löytää" hyvät peruskaavat jokaiselle,niin aikaa ei mene tuhraamiseen vaan voi niistä peruskaavoista muokata erilaisis vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oletkin, Paula, tosi taitava siinä muokkaamisessa! :)

   Poista
  2. Tuo kasvojen piirtäminen on niin hidasta hommaa että itsekin olen luopunut siitä. :) MULLA on esim yhdet hyvät paitakaavat joka niissä, niitä sitten muokataan ja väljennetään tarpeen mukaan. Nyt piirsin tytöille ne hyvät leggarikaavat niin voi niitäkin sujauttaa siinä sivussa. ;)

   Poista
 3. Just siinä sivussahan sitä tulee tehtyä. Ompelen yleensä Onniliinin päiväunien ajan = kolme tuntia. Ja onneksi se ajoittuu siihen aikaa, jolloin koululaiset ovat vielä koulussa. Jos päiväunet myöhästyvät, myös ompeluaika lyhenee. Toisaalta ompelen joskus myös Onniliinin kanssa, mutta silloin pitää olla silmät myös selässä, kun ompsu on samassa tilassa Koulutytön sopen kanssa. Pientä Miestä kun niin kovasti kiinnostavat Neidin tavarat. Käsinompeluosat kuljetan aina alakertaan keittiön sivupöydälle. Samoin kaavanleikkuut. Ne on näppärää puuhaa, vaikka samalla kun teen ruokaa tai kyselen koululaisten kuulumisia ja valvon läksyjä. Kyllä sitä aikaa siihen riittää, mistä tykkää. :) Nättejä vaatteita olet taas tehnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois että miten ne lapset saa nukkumaan kolme tuntia kerralla!:) saa kyllä olla silmät tarkkana jo on lasten kanssa ompelihuoneessa,juuri eilen saksittiin yhdet sukkahousut polvesta..

   Poista
 4. Nuo frillat on kyllä nättejä♡ kylläpä sitä löytää aikaa sille mille haluaa. Minä palkitsen nyt muuttohommien keskellä itseäni ompelulla :D pari laatikkoa kun on pakannut niin saa ommella hetken,tai jos saa jonkun huoneen jo loppusiivottua saa kyllä ommella ison hetken :D terapiaa se on kyllä tuo ompelu!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tuo ruusukuosi ja ihanat vaatteet! Aina sopivan hetken tullen.. :) Mun on pakko nostaa koneet aina takaisin kaappiin, niin eipä sitä kovin montaa kertaa päivässä viitsi edes takas niitä kanniskella.. Mulle on aina töissä sanottu ,että ompelet varmaan öisin.. Mutta yöunista en suostu nipistämäön kuin korkeintaan kerran viikossa! Sille ,mitä tykkää tehdä ,löytyy kyllä se oma aikansa.. Tuo on niin valitettavan totta ,että jos oikein pqljon ompeluttaa, sen huomaa kyllä huushollista...

  VastaaPoista
 6. Suloisia vaatteita <3! Yksi ilta viikossa on minun vapaa-iltani nykyään, sen käytän ihan täysin ompeluun. Joskus mies ehtii viikonloppuna olemaan pojan kanssa ja silloin kanssa käytän päivän ihan vain käsitöille. Meillä on poika kyllä sen verran iso, että voin joskus antaa tabletilla pelata hetken, jotta saisin ompeluaikaa tehokkaammin. Kovin kun ompeluttaa, niin teen vaan pikaisia siivouksia kotona. Ehtii sitä sitten eläkkeellä nurkkia nuolemaan ;).

  VastaaPoista
 7. Kauniita vaatteita. Ruusumekossakin malli sopii kankaaseen niin hyvin. Olipa tutun kuuloista ajatuksia ompeluajasta. Mulle sanotaan monesti, että olen ahkera, kun ompelen niin paljon. Mulle se on ennemminkin laiskottelua. En jaksa arkea, jos en saa välillä tuulettaa päätä ja käsiä ompelemalla. Siksi suunnittelen välillä vapaapäiville minuuttiaikataulun tai siivoan väsyneenä työpäivän jälkeen, että ehtisin lauantain ommella.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista! <3