maanantai 20. kesäkuuta 2016

Mustikka pusukakku


Mikä ihmeen pusukakku?
Törmäsin ideaan Nauravanappi -blogissa
ja sen kummemmin ohjetta katselematta
päätin hiukan "lainata" ideaa pusujen osalta.

Oma versioni syntyi mustikkaisena
Bastogne -keksipohjalla.
Nämä maistuivat tosi kivalle yhdessä.



Tein annoksesta yhden hyytelökakun 
24cm kokoiseen irtopohja vuokaan 
sekä viisi annosta valkoisiin pikku kuppeihin.


Pohja:
1pkt Bastogne keksejä /
Pirkka kandisokerikeksejä
100g voisulaa

1pkt pusuja (Lidl)

Täyte:
2dl kermaa vaahdotettuna
2prk rahkaa
1prk mustaherukka tuorejuustoa (valio)
3dl mustikkaa soseutettuna
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

-Murskaa keksit ja sekoita voisulaan
-taputtele keksit irtopohjavuokaan
ja lado pusut keksinmurujen päälle

-laita liivatteet kylmään veteen
-vatkaa kerma, lisää  rahkat ja tuorejuusto, mustikat sekä sokerit
-Liota pehmenneet liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä (1dl),
sekoita hyvin ja lisää seokseen myöskin hyvin sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan varoen pusujen kaatumista.
Pusut saattavat nousta pintaan,
joten voit painaa niitä kevyesti pohjaan.
Toisaalta pintaan nousseet pusut antavat kivan kohoilevan pinnan kakulle. 
-Anna hyytyä vähintään 6 tuntia,
pidempi hyytymisaika pehmentää myöskin pusujen pohjan hyvin.

-Koristele ja nauti. :)


 ps. alkuperäinen pusukakku idea taitaa olla täältä
http://kulinaari.blogspot.fi/2016/05/suukkokakku-vie-jokaisen-sydamen.html

3 kommenttia:

  1. Täähän pitää ehdottomasti kokeilla! Näyttää kyllä hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Voi, kylläpä kuulostaa herkulta! Kiva idea nuo pusut kakussa!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista! <3